Larës goje i përgatitur në shtëpi me vajra esencialë

  • Receta
  • Klikime: 102

Larësit e gojës përdoren përdoren për të eleminuar bakteret dhe për ti dhënë gojës një pastërti dhe freski. Sipas Shoqatës Amerikane të Dentistëve, janë dy tipe larës goje: kozmetikë dhe terapeutikë. 

Versioni terapeutik mund të ndihmojë në kontrollin e pllakëzave, mishrave të dhëmbëve, erës së keqe dhe prishjes së dhëmbëve. Larësi kozmetik, mund të ndihmojë në eleminimin e erës së keqe të gojës por në mënyrë provizore, njëlloj si çamcakëzi me mente, vetëm për një kohë shumë të shkurtër. (1)

A janë larësit e gojës të sigurtë për tu përdorur? Për sa kohë nuk i gëlltisni, çdo gjë që prek lëkurën apo trupin absorbohet. Disa larës mund të kenë përmbajtje toksike.

Përbërësit aktivë si metil salicilatet, në shumë larës komercialë mund të shkaktojnë rritje/riprodhim të toksicitetit. Është e rëndësishme të theksohet që mjekët këshillojnë që fëmijët poshtë moshës 6 vjeç të mos përdorin larës goje pa mbikqyrjen e të rriturve, në mënyrë që të mos e gëlltisin. (2)

Tani që keni më shumë informacion, ndoshta përgatitja e një larësi goje në shtëpi do të ishtë një mënyrë shumë e mirë për të shmangur kimikatet në trup.

Nëse mishrat e dhëmbëve janë një problem për ju, përdorni larës gojë të përgatitur në shtëpi, për të forcuar mishrat, larguar erën e keqe të gojës, si dhe për zbardhimin e dhëmbëve. Një larës natyral ka shumë avantazhe duke përdorur vajra esencialë; ju mund të pastroni dhëmbët dhe mishrat e dhëmbëve në cdo kohë. Le të shohim si mund të përgatitni një larës goje në shtëpi.

Larës gojë i përgatitur në shtëpi me vajra esencialë

Koha e përgatitjes: 5 minuta
Përdorimi: 30 porcione

Përbërësit:

Përgatitja:

Përdorni një enë qelqi ose plastike, ku të shtoni ujin e gazuar dhe sodën e bukës. Përzjeini me lugë.

Përdorni ujin me gaz për të eleminuar bakteret që mund të gjenden në ujin e zakonshëm. Karbonati i kalciumit ndihmon në forcimin e kockave, në këtë rast dhëmbëve. (3)

Më pas shtoni vajrat esencialë. Vaji esencial i mentes ofron një erë të freskët të gojës si dhe zotëron efekte të fuqishme antimikrobiale, si dhe ndihmon në shërimin e gengivitit.

Vaji esencial i pemës së çajit është një alternativë e shkëlqyer për shëndetin e gojës duke luftuar bakteret dhe gengivitin. Ai gjithashtu parandalon inflamacionin dhe ndihmon në procesin e shërimit të mishrave të acaruar.

Vaji esencial i limonit ndihmon në zbardhimin e dhëmbëve. Kjo është një mënyrë shumë e mirë për ti dhënë bardhësi dhëmbëve pa përdorimin e kimikateve. Nëse doni më shumë ëmbëlsi mund të shtoni stevia të lëgshme.

Përdorimi:

Merrni një sasi të vogël nga larësi i krijuar dhe shplani gojën për 20-30 sekonda. Më pas pështyjeni, mos e gëlltisni! Mund ta ruani masën e krijuar në një vend të errët ose në frigorifer.

 

Lexo dhe: VAJI I MENTES PËR RRUGËT E FRYMËMARRJES, DHIMBJEN E KOKËS, TË VJELLAT, SHËNDETIN E ZORRËVE, ETJ